Last-Minute Christmas Gifts (ja feu tard?)

Last-Minute Christmas Gifts (ja feu tard?)

Last-Minute Christmas Gifts. Ja feu tard pels regals de Nadal / Reis? Aquí teniu alguns consells que us poden ajudar a trobar idees a Raverly.

Primer cerqueu “patterns” i comenceu a filtrar per “yardage” de 0 a 150 m. Sens dubte, això us donarà un projecte ràpid de fer. A continuació, navegueu pel “weight” i “crochet/knitting” (si cal). A part dels clàssics barrets, colls, guants i bufandes que podeu trobar a “aran OR bulky OR super-bulky”, també podeu trobar algunes propostes més originals com polseres, collarets i fins i tot arracades amb fils més prims. Si trobeu aquesta alternativa interessant, filtreu-les per “categories-accessories-jewelry” i, a continuació, ordeneu-les per “rating, most popular, difficulty, yarn required” or quasevol terme que s’adapti millor a la vostres necessitats.

Gaudeix teixint els teus regals d’última hora amb els meus millors desitjos per al 2021!

Imatges:  https://www.ravelry.com/patterns/library/aurora-earrings; https://www.ravelry.com/patterns/library/celtic-knot-necklace-2; https://www.ravelry.com/patterns/library/christine-bracelet

Gaura Top i Cardigan

Gaura Top i Cardigan

El conjunt Gaura Top & Cardigan és un divertit projecte de ganxet que es pot modificar fàcilment per adaptar-se a la teva figura. Les instruccions de les talles S-M-L i els gràfics et guiaran on i quan heu de prestar atenció als ajustos.

El Cardigan Gaura utilitza la tècnica hexagonal per teixir dues peces que s’ajunten a la esquena i part superior dels braços….i és més molt mes fàcil del que sembla.

Patrons disponibles a Ravelry (Gaura Bralette & Gaura Cardigan).

Podeu trobar més inspiracions sobre els projectes “hexagonals” al meu Pinterest Board: Inspiration- hexagons.

Japanese Vest

Japanese Vest

El Japanese Vest està fet de 4 rectangles de tela envoltats de ganxet. La part de ganxet permet adaptar la forma del patró fàcilment a la vostra mida. Per això, et recomano ajustar la mida dels rectangles de ganxet de la part del davant i dels laterals un cop acabades les espatlles.

Per passar del teixit al ganxet he brodat un punt “festó”.

Veureu que la quantitat de teixit dependrà del disseny de l’estampat, però amb 25 cm d’una tela de 120 cm d’amplada en podeu tenir prou.

El Patró del Japanese Vest està ja disponible a Ravelry (de moment nomes en anglès)

Podeu trobar més inspiracions sobre els projectes de “tela & crochet” al meu Pinterest Board: Inspiration- fusion crafts.

Twisted Capelet

Twisted Capelet

En aquest nou patró, el Twisted Capelet , he utilitzat una tècnica que em va semblar molt útil per tenir un acabat que facilita unir bé els dos extrems. A mes a mes també serveix per si es necessita ajustar la mida del projecte: El Cast-On Provisional.

Hi ha diversos mètodes per crear un Cast-On Provisional. En aquests enllaços trobareu breus vídeos dels que considero més útils:

Un sol pas (un vídeo de 7 minuts en castellà) que afegeix els punts directament a l’agulla

Dos passos amb ganxet (un vídeo de 3 minuts en anglès) que utilitza primer una cadeneta de ganxet, i després agafa els punts de la cadeneta amb les agulles de mitja.

Un sol pas amb ganxet (un  vídeo de 2 minuts en anglès) que també utilitza el crochet, però que afegeix els punts directament a l’agulla

A tots els casos, haureu d’utilitzar un altre fil de gruix similar i amb un color de contrast per facilitar-ne la retirada.

Aquesta imatge mostra com aquesta tècnica proporciona un bon acabat al Twisted Capelet.

Provisional cast on

El Twisted Capelet és un patró multicolor treballat en pla, en una construcció esbiaixada que després es gira i s’uneix per agafar la forma Moebius” amb l’afegit d’un pic triangular a la part posterior.

Trobareu mes informació sobre aquest patró a Raverly.

Greeny Ponxo

Greeny Ponxo

Continuant amb la inspiració de Pinterest (Board de Pinterest: Inspiration: rectangle knitting & crochet patterns), us proposo una altra idea amb un disseny rectangular: El Greeny Ponxo.

El Greeny Ponxo es fa uns 75 g de Mohair, que el fa especialment lleuger, i amb un senzill calat i agulles de 6 mm, la qual cosa permet que pugui utilitzar-se pràcticament durant tot l’any. I com en altres suggeriments anteriors, serveix per disminuir els “leftover yarn”.

El patró el teniu disponible a Raverly en 3 idiomes (Castellà, Català, English).

Recorda que si et suscrius a la NEWSLETTER rebràs de forma gratuïta el patró del Pinky Ponxo!

Pinky Ponxo

Pinky Ponxo

Seguint amb els projectes amb estructura rectangular, aquí teniu un altre patró que transforma 2 rectangles en un estiuenc ponxo: El Pinky Poncho.

Aquest ponxo únicament necessita uns 50 gr de Lli i 15 gr de Mohair, i està teixit en punt jersei. El patró esta disponible en Raverly en 3 idiomes (Castellà, Català, English) i de forma gratuïta pels subscriptors de la meva NEWSLETTER!

Pots seguir trobant d’altres idees sobre projectes “rectangulars” al meu Board de Pinterest: Inspiration: rectangle knitting & crochet patterns.

Cardigan Garbí: Llana de proximitat

Cardigan Garbí: Llana de proximitat

Fa uns dies Misskitts va publicar un post al seu blog descrivint la història que hi ha darrere d’uns quants artesans tintorers i productors de llana de proximitat. Us el recomano perquè crec que és interessant tenir consciència de el valor afegit que proporcionen aquestes petites empreses. Per tenir una llista més completa us recomano també la recopilació que tejereningles va publicar fa un parell d’anys. . El Cardigan Garbí és la meva contribució a la visibilitat d’aquests artesans.

Fa uns mesos vaig tenir l’oportunitat de conèixer a una d’aquestes petites empreses artesanals, en un agradable cap de setmana de “retir tejeril” organitzat per El Robledal i Bellotaknits . D’aquest retir, ja han sortit diversos projectes: #hardysweater #bennettshawl de patrons de la revista Bellota 4 , i el #lasantacardigan amb troques del Robledal i patró de el llibre Punto y aparte part-II de de Luymou.

El Cardigan Garbí és el meu últim projecte inspirat en aquella experiència. Amb troques fingering de la mateixa tonalitat que el #lasantacardigan, és un projecte bàsic, perfecte per iniciar-se amb la tècnica de 2 agulles. Dos rectangles cosits pels laterals i l’esquena, que combinen punt jersei, punt “bobo” i un senzill calat. Només necessitareu una mica més d’una troca de 100 g i un botó. I encara que el patró descriu 3 talles (S, M, L), és difícil que un cop acabat no us quedi a mida i d’allò més afavoridor. La llana utilitzada li dóna una caiguda fantàstica i la calidesa adequada per combinar-ho amb un vestit o top estiuenc.

Com sempre, trobareu el patró a Ravelry en Anglès, castellà i català. Si el voleu només en català, el podeu trobar també a Etsy a un preu especial!. A més a més, també podeu trobar algun altre idea sobre projectes recangulars al meu Board de Pinterest: Inspiration: rectangle knitting & crochet patterns.

Recorda que et pots subscriure a la meva NEWSLETTER per mantenir el contacte.

Bosseta Mestral/Mestral Purse: Stripes & Leftover yarn (II)

Bosseta Mestral/Mestral Purse: Stripes & Leftover yarn (II)

En el post anterior us suggeria utilitzar restes de cabdells per fer un senzill Top d’estiu amb agulles circulars (Top Mestral). Com encara em sobraven uns 100 grams, vaig pensar en fer encara més simple, i aquesta vegada en crochet. El resultat: la Bosseta Mestral, o Mestral Purse.

En aquest projecte he utilitzat una proporció de colors similar al Top, i uns punts de ganxet bàsics. Sent una bosseta petita, i depenent de la nansa que li posis, també ho podràs utilitzar de ronyonera. Sent de mida petita, teixit en ganxet i amb punts bastant tupits, no hi ha necessitat de posar folre, encara que això sempre va a gustos

Els dos projectes necessiten en total menys de 600 grams en 4 colors. Una bona excusa per reduir vostre stash!

A l’igual que el Top Mestral, el patró del Mestral Purse el teniu a Ravelry i Etsy.

Recorda que et pots subscriure a la meva NEWSLETTER per mantenir el contacte.

El Top Mestral: Stripes & Leftover yarn (I)

El Top Mestral: Stripes & Leftover yarn (I)

El Top Mestral utilitza una tècnica senzilla per combinar colors utilitzant cabdells sobrants (“Leftover yarn”): Les Ratlles (“Stripes”)

Hi ha diferents tècniques per fer projectes de punt amb 2 agulles combinant colors (Intarsia, Stranded, Brioche,…). No obstant això, per als projectes amb restes de cabdells (“leftover yarn” ) les ratlles son les més fàcils.

Les ratlles es una de les tècniques mes fàcil per teixir amb diferents colors. Només cal triar la combinació de colors, la proporció de cadascun i començar a teixir.

La combinació mes adequada

Per escollir la combinació de colors mes adequada és útil tenir una roda de colors (Color Wheel). Podeu trobar algunes senzilles apps gratuïtes disponibles a l’ Appstore.

Trieu el color principal i, en funció de lo que voleu fer o quins colors teniu disponibles, decidiu el tipus de combinació (complementària, complementària dividida, tríada, anàloga) que mes us agradi.

Trieu colors amb contrast. Assegureu-vos que un dels colors sigui relativament clar / brillant i q relativament fosc perquè destaqui al projecte. A vegades es útil fer una foto en blanc i negre dels colors per veure aquest contrast.

Els colors neutres (blanc, negre, gris, marró, cru i crema) es combinen amb tot i de vegades són útils per suavitzar una composició massa vibrant.

La proporció mes adequada

Si voleu que el vostre projecte tingui un color principal, almenys el 50 per cent hauria de ser d’aquest color, el 40 per cent o menys del segon, i al voltant del 10 per cent hauria de ser del tercer color, que seria el q afegiria el contrast.

Si voleu fer servir mes colors, en comptes d’afegir-ne de diferents, podeu pensar en canviar la saturació del colors principal i/o de segon (fent-los més clars o més foscos), mantenint la proporció> 50 / <40 /> <10.

El Top Mestral

El Top Mestral pot ser un exemple de com utilitzar les restes de cabdells per a un projecte teixit a dos agulles.

Quatre cabdells de diferents colors de gruix / composició similars (cotó L).

  • 70%: Verd-blau (turquesa) amb 2 nivells de saturació
  • 20%: neutre (crema)
  • 10%: taronja / mostassa (complementari)

A més, teixint diferents tipus de punt, també us pot ajudar en el cas de que utilitzeu fils de gruix (lleugerament) diferent.

Us hi animeu? Podeu Podeu trobar el patró del Top Mestral a Ravelry i Etsy. A més a més, també podeu trobar algun altre idea al meu board de Pinterest.

Subscriviu-vos a la NEWSLETTER per seguir en contacte!

Fun Facemask for Kids -Mascaretes infantils de ganxet (no homologades) -Patró-

Fun Facemask for Kids -Mascaretes infantils de ganxet (no homologades) -Patró-

Aquí teniu una idea senzilla i divertida per celebrar la relaxació del confinament de les últimes setmanes.

Sense ànim de substituir les mascaretes homologades, aquest projecte podria facilitar el seu ús en la població infantil si cal. O com a mínim, us servirà per a passar una bona estona.

Pots accedir al patró a Etsy

Us hi animeu? Espero veure els projects aviat a les vostres xarxes socials!