El Top Mestral: Stripes & Leftover yarn (I)

El Top Mestral utilitza una tècnica senzilla per combinar colors utilitzant cabdells sobrants (“Leftover yarn”): Les Ratlles (“Stripes”)

Hi ha diferents tècniques per fer projectes de punt amb 2 agulles combinant colors (Intarsia, Stranded, Brioche,…). No obstant això, per als projectes amb restes de cabdells (“leftover yarn” ) les ratlles son les més fàcils.

Les ratlles es una de les tècniques mes fàcil per teixir amb diferents colors. Només cal triar la combinació de colors, la proporció de cadascun i començar a teixir.

La combinació mes adequada

Per escollir la combinació de colors mes adequada és útil tenir una roda de colors (Color Wheel). Podeu trobar algunes senzilles apps gratuïtes disponibles a l’ Appstore.

Trieu el color principal i, en funció de lo que voleu fer o quins colors teniu disponibles, decidiu el tipus de combinació (complementària, complementària dividida, tríada, anàloga) que mes us agradi.

Trieu colors amb contrast. Assegureu-vos que un dels colors sigui relativament clar / brillant i q relativament fosc perquè destaqui al projecte. A vegades es útil fer una foto en blanc i negre dels colors per veure aquest contrast.

Els colors neutres (blanc, negre, gris, marró, cru i crema) es combinen amb tot i de vegades són útils per suavitzar una composició massa vibrant.

La proporció mes adequada

Si voleu que el vostre projecte tingui un color principal, almenys el 50 per cent hauria de ser d’aquest color, el 40 per cent o menys del segon, i al voltant del 10 per cent hauria de ser del tercer color, que seria el q afegiria el contrast.

Si voleu fer servir mes colors, en comptes d’afegir-ne de diferents, podeu pensar en canviar la saturació del colors principal i/o de segon (fent-los més clars o més foscos), mantenint la proporció> 50 / <40 /> <10.

El Top Mestral

El Top Mestral pot ser un exemple de com utilitzar les restes de cabdells per a un projecte teixit a dos agulles.

Quatre cabdells de diferents colors de gruix / composició similars (cotó L).

  • 70%: Verd-blau (turquesa) amb 2 nivells de saturació
  • 20%: neutre (crema)
  • 10%: taronja / mostassa (complementari)

A més, teixint diferents tipus de punt, també us pot ajudar en el cas de que utilitzeu fils de gruix (lleugerament) diferent.

Us hi animeu? Podeu Podeu trobar el patró del Top Mestral a Ravelry i Etsy. A més a més, també podeu trobar algun altre idea al meu board de Pinterest.

Subscriviu-vos a la NEWSLETTER per seguir en contacte!

One thought on “El Top Mestral: Stripes & Leftover yarn (I)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *